The briefing

The Food Academy is een partnerschap tussen Philips Domestic Appliances en Samefko Ludidi, Ph.D.. Doormiddel van de NutriU-app willen zij consumenten inspireren om op een duurzame manier een gezondere levensstijl te leiden. De webserie bestaat uit 4 seizoenen met ieder 6 aflevering die ieder gericht is op een ander aspect van een gezonde levenstijl.

Benadering

Dr Ludidi is een autoriteit op het gebied van gezondheid. Hij zal zijn visie op gezondheid toelichten op basis van verschillende thema’s en onderwerpen. Nandisa Ludidi werkt de scripts samen met Dr Ludidi uit tot autocue teksten die op de draaidagen worden verteld.

Uitvoering

Ieder seizoen speelt zich af op een andere locatie en worden gedurende het heel jaar opgenomen. Het is essentieel om de beeldtaal consistent te houden. Hiervoor worden grote lichtsetups opgezet om iedere aflevering er “Zonnig” op te zetten. Eris gewerkt met een autocue en een twee-camera setup. Om de gesproken tekst te ondersteunen zijn er B-roll opnames gemaakt in super slowmotion.