The briefing

Slangen Reizen is een jonge touroperator die bus- en vliegreizen aanbiedt, waarbij de focus in het bijzonder op stedentrips, excursiereizen en dagtochten ligt. Om hun aanwezigheid op sociale media en internet te vergroten moet een campagne ontwikkeld worden waarin het gezicht van Slangen Reizen wordt geïntroduceerd. Dit zal een terugkerend karakter worden in de opvolgende commercials.

Benadering

Slangen Reizen biedt een breed en uitgebreid aanbod aan reisbestemmingen voor elk type reiziger. Dit hebben wij in ons concept voor deze commercial terug laten komen. Om de reizigers en de bestemmingen als één vloeiend geheel weg te zetten, hebben we gekozen om verschillende mensen van verschillende leeftijden voor een green screen, te zetten waarop een greep uit de bestemmingen te zien zijn. Het overduidelijke feit dat hier sprake is van een green screen door de commercial af te sluiten met de vakantievrouw die de set op loopt, ligt voor de hand.

Uitvoering

Samen met WOW Creators hebben wij de productie voor dit project gedaan. In de green screen studio zijn twee busstoelen bevestigd op een verhoging om het juiste perspectief in camera te krijgen.
Omdat green screen goed uitgelicht moet worden, zijn er lichten schuin boven het doek aan een truss gemonteerd die op deze wijze het doek gelijkmatig belichtte. Het overtollige licht dat op de edelfiguranten zou vallen is afgeblokt. Daarna hebben we het licht op de edelfiguranten vormgegeven en waar nodig geblokt. De camera en statief werden op rechte trackrails gelegd, zodat zodra de vakantievrouw de set op loopt afstand gecreëerd, kon worden terwijl zij lopend haar zinnen uitspreekt.